Vo čem to je, co tam dělá

Aneb kdybych to byl býval věděl, tak bych sem byl býval nejezdil. Mno a právě aby jste si nemuseli říkat tuhle větu pořád dokola tak čtěte dále.

Proč vlastně dojet:

Pro ty, co už pracují se nabízí příjemné odpočinutí,pro studenty začal semestr, tak co ve škole,ne ? Pro ty co již vědí /neříká se že to byli modří ?/ do čeho jdou je to skvělý důvod držet se tradice. Pro mé spolužáky /ať už ze střední nebo vysoké/ a spolupracovníky je to výborná příležitost jak zavzpomínat na mládí /mno nevim jak Vám, ale 30 už mi klepe na záda/ a zkusit zase jednou vydržet kalit pár dní v kuse, zahlídnout nějaká ta nádherná rána a zažít střízlivá dopoledne. Pokud Vás ani toto nepřesvědčí pak Vám nabízím skvělou fotogalerii jednoho z účastníků většiny pořádaných akcí. Půjdeme chronologicky: Samota2000, Traťovka2001, Samota2002, Samota2003, Samota2004, Samota2005, Samota2006, Jizerky2007.

Plán – tak jak to obvykle bývá:

  • První den.: Jen pro odvážné – většinou je to středa na noc mezi 20.00 a 06.00 – příjezd na chatu Samota. Vybalit sáně, dostat sebe a nutné věci nahoru na chatu, po cestě si neustále říkat že se na to příště ….., povinnost pomoci při zabydlování všech a následovně ochutnat veškeré lihoviny, zda nejsou zkažené. Natočit budíka na 14.00 což je nejpozdější doba pro to aby se stihlo ve čtvrtek u paní Mackové v Hanuškách ve vzorkovně koupit PIVO.
  • Druhý den.: (velký čtvrtek chtělo by se říct), spočítáme padlé a jedem pro pití. Mají do 16.30 asi tak, ale jak již víme z minula jsou ochotní i počkat. Pak zase zpět, v Šumpru nakoupit to co chybí a nečekaně vyvalit ty sudy nahoru a pokračovat v kontrolách zásob alkoholu.
  • Třetí den.: Pátek – máčky a těžce pracující přijíždějí – uvítání všech přiznivců kryglistiky. Opakovaná kontrola zásob, výlov utopenců atp. (vrcholový výstup, karetní hra Bang, atd.)
  • X-tý den /ne-ne týden tam nebudem to je moooc dlouho i na otrlé povahy/ individuální program.
  • V prubehu akce se dají provozovat i SKY, stavet huhulaka , sanovat kolem chaty /sanovat chatu budou az po nas :)/
  • Game Over.: kontrolní součet mrtvých a vytvoření náhrobků před odjezdem. Vyhlášení pijče.

Tipy na výlety:

V Hanušovicích se můžeme zastavit v podnikové prodejna Holba, významného pivovaru v Hanušovicích, najíst se můžete v restauraci – Lidový dům, nebo U revizora, navštívit stylovou restauraci Na rychtě 58 nedaleko kostela sv. Mikuláše. V Raškově si můžete pochutnat na zvěřině v nové krásné restauraci Obora.

A nakonec Perla Jeseníků – Šumperk (historické centrum, kulturní dům s mnoha akcemi, vlastivědné muzeum, kostely i ty s cibulema, co mají vánoce až na Tři Krále, obchody s rohlíkama, hospody, bary, vinárny, rodný panelák Jiřího Dopity a Aleše Valenty, krytý bazén, sauna, kino, divadlo no a tak, vždyť to znáte)

Jak jste si jistě všimli, meze individu nejsou kladeny a každý si jistě najde nějakou pro něj vhodnou aktivitu. Ti co mají rádi výlety a lyžování mohou vyrazit na výlet, lyže nebo obojí. Ano, jak je komu libo. Ten kdo snad má rád pivo, může setrvat u piva. Kdo by raději kulturu, může nám připravit nějaký kulturní program. A pokud by se snad našel někdo kdo není ani sportovně založený, vlastivědně zvídavý, kulturně i jinak vyhraněný, ten se může válet.

Napsat komentář