Co si vzít s sebou a co ne

Co s sebou:

dle důležitosti 🙂

  • krygl – není úplně nutný – zatím tam vždy bylo skla dost, ale ortodoxní píjči říkají, že nejvíc chutná z vlastního :),
  • dobrou náladu – protože s blbou Vás do chaty nikdo nepustí,
  • spacák – noci bujaré, ale rána mohou být chladná (obzvlášť v první dny). Je zdokumentován případ, kdy se jeden odvážlivec bloudíce nocí rozhodl zabivakovat na louce pod chatou. Přežil díky spacáku, druhý den došel na chatu, vzal lopatu, proházel 800m cesty, našel telefon, vrátil lopatu, kopl čaj s rumem a jel domů se léčit z chřipky. Navíc prý majitele zaujal nápad topit jen dřevem, takže se neví, zda ještě bude nějaké torzo uhlí. V hlavní místnosti k tomu jěště demontovali „petry“ (ty kamna – pokud vím žádné Petry jsme tam nenechali). Tím se jen opět potvrzuje pravidlo, že ubytování ve společenské cimře je jen pro odvážné a spacák je vhodný,
  • světlo i když nejedete na noc. Tím se myslí něco spolehlivého s dosvitem delším než flusanec, což většinou reklamní baterčičky dodávané „jako bonus“ k bársčemu moc nesplňují. Víme o lidech, kteří si pod pojmem světlo představovali výše uvedené a cesta jim trvala místo 30 minut 3 hodiny /zdravíme Munclu:)/, pravda jim k tomu navíc dopomohl velmi vyspělý orientační nesmysl,
  • teplé BOTY s OBLEČENÍM /myšleno zvlášť, teplé jak boty tak oblečení- neberte to jako čaj s rumem – ale ten si samo VEMTE/. Nejlépe pohory nebo jiné na zimu a nepohodu připravené boty, pak ještě nějaké náhradní „prestyžky“, aby se ty teplé, ale mokré mohly sušit a papučky, aby se mohli sušit ve finále oboje a … aby se … a dost stačí troje. Oblečení taktéž minimálně 2 sety veškerého prádla které na sebe obvykle oblíkáte v zímním období, aby se vždy jeden set mohl sušit. Pro Pefi platí, že naše auto a muly mají omezený přepravní prostor, takže u ní se věta „veškerého prádla která na sebe obvykle oblíkáte v zímním období“ nepočítá a bude jí toto množství zredukováno na pouhý 1 kontejner.
  • pití – alokoholu se meze nekladou – počítejte s tím že se bere něco piva (bečka-dvě) a něco vína (kanďák-dva). Nealko si vemte něco málo pokud pijete něco spešl, hromadně se nealko NEBERE. Čaj se podává nejen o páté. Tvrdý každý podle svého … (dále o tvrdých psát nebudu, ať nedostanem rating 18+).
  • jídlo – jen něco na chuť a svačinky. Jídla se vždy bere dost viz. jídelák, takže si zbytečně netahejte zásoby vyjma dobrot /mňam už se těším – doufám že pojedou letos Václavovy buchty – a nejsou to baby/. Povoleny v neomezeném množství jsou: Maminčiny domácí buchty, vlastní klobás atp.

To vše pokud možno zabalte do něčeho jako krosna nebo kletr nebo batoh nebo jak tomu řikáte. S igelitkam jsme to už také zažili, ale dotyčný než vypustil duši před cílem říkal něco o „kokosech“ /asi si představoval teplé kraje/ nebo „kokonech“ /asi si představoval jak je někde teple zavinut/ nebo tak něco – nebylo mu moc rozumět, než zdechl strašně Munclal.

Co s sebou nebrat:

Hafo žrádla, prže to co je hromadné beztak platíte, boty na podpatku, igelitky, blbou náladu, vše na co jste háklivý a mohl by dojít k úhoně. Kulmu, fén, domácí HI-FI atp. Robertky vám vydrží jen na 1 nabití.

Napsat komentář