Kde to je a kudy tam

Chata se nachází tady (50°1’14.711″N, 17°0’7.393″E) mezi obcemi Rejchartice (50°01′21.50″N 16°59′0.98″E) a Velké Losiny viz. mapka. Pro přístup k chatě je lepší jít z obce Rejchartice, byť je to kratší ze samot za Ludvíkovem.

Mapka

Předpokládám že většína z Vás zvolí cestu autem. Z Brna je nejlepší jet trasu přes Mohelnici. Do Šumperka se předpokládám dostanete /pokud ne, pak dál ani nejezděte – už jsme naháněli víc lidí po okolních lesích a necheme to opakovat :)/.

turist

Ze šumperka se vydejte směrem na Velké Losiny nebo Jeseník. V obci Rapotín odbočte hned za mostkem doleva směrem do Rejchartic.

parking

Ješte až po křižovatku s označeným elektrickým sloupem (1 – bude zde cedule) a dejte se mírně dolů doprava /pokud by jste tuto odbočku minuli poznáte to tak že potkáte zastávku BUSu „Rejchatice – U mostu“/.

Poté co přejedete mostek (2) dáte se na další křižovatce (3 – označeno cedulí) doprava až na parkoviště (4). Zde zanecháte auto – tak aby zůstala průjezdná lesní cesta. Kdo dojede tankem tak se hlasi dopredu a veze ssebou becky az nahoru. Jezdí tady jak běžkaři tak občas lesáci / ikdyž je metr sněhu – už jsme zažili/. Dále se vydáte pěšky na cca 1,2 kmkrátkou vycházku.

Pro ty co se rozhodnout jet vlakem je uveden přehled autobusů ze Šumperka do Rejchartic na zastávku „Rejchartice – U mostu“. Odjezdy v prac dny BUSem Šumperk: 10.50, 12.30, 15.00, 16.35, 18.35. V sobotu jen ve 12.30 ! Pokud by někdo uváznul tak se to dá ještě zachránit vlakem do RAPOTÍNA nebo Velkých Losin, pak to vemte z nádru na Ludvíkov a kolem samot přes kopec na SAMOTU. Těmto odvážlivcům, ale doporučuji jít za dne nebo mít ssebou orienťáckou mapu.

Napsat komentář