Yachting

Vítejte na části stránek věnovaným Yachtingu jiného druhu než tomu který jsme páchali v letech 99 – 2005 (a občas zase pácháme) na Kolejní 2 v klubu stejného jména. Za všechno vlastně může PeFi, která na jachtu jezdila s mamčou už někdy od roku 1998 na Mazurské jezera.

Poté, co si to natrénovaly na Mazurách, od roku 2002 si troufly na větší vodu a vyrazily opět s mamčou na yachting do Chorvatska. Po roční pauze to zkusily znovu 2004, ale bohužel neměly kliku na posádku. Jely s nějakým poserou, co měl ještě mokré papíry. Navíc to byl výlet v pravé turistické sezóně (červenec/srpen), což yachtingu moc neprospívá (nefouká).

Proto když se objevil r. 2005 Machec s nečekanou a rychlou nabídkou na další skvělé dobrodružství v Chorvatsku, tak jsme neváhali a vyrazili ve složení PeFi, mamča Jarča, Radys, Ola, Suki a Gorguss. Týden jsme strávili na starší ELÁNce 33.4 se jménem DRAGICA.

Další výlet 2006 a větší loď (SAS39N – IMPALA), tentokrát domluveno dostatečně dopředu (i když Suki zklamal). Kapitánem byl tentokrát Bobeš takže nebylo o zábavu nouze. Obzvláště pohoupání na výtahu plachty bylo super.

V roce 2007 se Chorvatsko neplánovalo a tak nebyl problém vyrazit na expedici „DUNAJ 2007“ na skvělém ruském záchranném škuneru NIOBÉ II. Šťastným majitelem je Radys. Historie této šalupy je pohnutá jako osud Bismarku, nikoliv však tak krátká, spíš tak na samostatnou stránku možná dvě (snad někdy časem doplním). Byl to zcela jiný styl jachtingu než na širém moři, dá se říci že dobrodružnější.

V roce 2008 jsme s PeFi nic nezařizovali, proto se taky nic nekonalo. A proto taky na rok 2009 plánujeme výlet do ITÁLIE na lodi MEGUEN (Gib Sea 52.2) a protože máme stále větší nároky, proto jsou i lodě stále větší. Takže případní zájemci nechť se přesunou na stránky s informacemi o lodi a pokud budou spokojeni nechť laskavě vyjádří svůj zájem přihlášením.

.

termín je 5.-11. září 2009.

To proto že voda je ještě dost teplá, turistů a jiné havěti je fšude daleko méně a vítr už začíná pěkně foukat.

yachting

Napsat komentář