Košt klobásek

Je tradicí o něco málo mladší než košt slivovice, ale neméně populární. Kdo bude mít zájem tak se hlaste. Začíná se v 10 hodin tak jak přicházejí první zájemci o ochutnávky.

kost klobasek

Po celou dobu je k dispozici bohaté občerstvení – Horňácká jídla s klobásou i bez (zelňačka, guláš, fazole po hustu nebo čočka, halušky, patenty a pagáčky přímo z plotny).

CM-klobasky

Od rána k lepší náladě hraje vždy nějaká Cimbálka.

Odpoledne je v místním sklepě řízená degustace v režii jednoho z dodavatelů, vinaře Pavla Hrušky z Blatnice. Pro ovíněné zájemce doporučuju výlet po okolních kopcích. Byť se dá občas ještě najít i sníh, slunce už má poměrně sílu a natáhnout se na mezi naproti středika je docela fajn odpočinek. V předvečer je vyhlášen vítěz koštu a cimbálku vystřídá country kapela, která hraje většinou až do brzkých ranních hodin. Kdo vydrží nejdél tan vyhrál.

Napsat komentář